Saturday, February 7, 2009

Kerja Lagi

Nasib badan,,,,baru nak cuti panjang, dah kena panggil kerja, apa buleh buat,,,tak datang siapa pula yang nak jaga loji,,,,,itu yang aku ada chan nak tulis blog ni,,,,,,kalau kat rumah,,,,sorryyy,,,,,walau ada internet, aku lebih cenderung nengok tv,,,or tv nengok aku,,,,
Di tempat kerja aku tak kemana,,,mengadap kumputer saja,,,,malas nak berborak dengan kakawan coz,,,,aku demam sebenarnya,,,,nak cuti sakit, susah pulak,,,abis kalau aku cuti siapa nak cover aku,,,,,dah lah aku cover orang yg tengah cuti.
Kerja ari ni tak banyak, ditambah pula hari sabtu, so org ofis hrs tak datang,,,bos2 pun tak datang,,,,,jadi aku boleh enjoyyyyyyyyy.
Banyak masa aku di sini aku baca internet,,,,,paling menarik suasana politik di Perak,,,,,aku bukanlah ahli politik,,,,tapi apa yang dapat aku rasakan,,,,,,kenapa ahli politik berebut nak memerintah,,,,,,tentulah orang akan kata.......KUASA,,,,,,,lepastu dapat lah KEKAYAAN,,,,,,,cuba kalau yang dapat memerintah tu cuma diberi KUASA (kuasa yg terbatas),,,,,,tapi kekayaan tak boleh dapat,,,,,,tentu tak berebut untuk memimpin. Itulah sekarang ni,,,nampak sangat manusia mengejar KEKAYAAN.............

Thursday, February 5, 2009

Bowls - Victoria Triple Mixed InternationalBaru update blog,,,so baru-baru ni sempena 25an tahun sambutan Labuan menjadi wilayah di adakan pertandingan bowls triple. Sejumlah 48 team ikut serta (kalau tak silap - pasal kita waktu di luar , cuma hari terakhir sempat menyaksikan). Ada dari Brunei, KL, Kedah, Selengor, Sabah dab tentunya dari Labuan sendiri. Tahniah tuk Royal Kedah coz jadi champ. JUga untuk AAM , malang last end AAM tertewas by 1 shoot. Never mind next year try again,,,,,,,,for SUKMA Labuan A,,,,tahniah juga sebab sampai ke semi,,,,,at least ada rangking udah.

lagi lawak,,,,,,

Lagi ceta lawak,,,,


Pedang kecil.

Satu cerita aku pada form 1, di sebuah sekolah menengah untuk mereka-mereka yang keputusan UPSR tak bagus, (dan aku salah seorang darinya..oh..) di sebuah kelas conner lot.Kelihatan seorang guru sedang membaca buku teks dengan suara yg lantang di hadapan murid-murid yang khusuk mendengar.
Guru itu membaca sepatah-sepatah perkataan dan bagaikan mendayu2 suaranya.
Aku yg mengambil posisi di belakang sekali mengalami kebosanan. Aku juga diancam mengantuk ditahap maksima dan untuk mengelakkan aku jatuh tidur, aku me'lombong'..
Supian (macam nama sebenar) juga dalam posisi boring giler. Dengan tangan menongkat dagu, matanya memandang pada belakang Fatimah (bukan nama sebenar).
Sesekali kelihatan air liurnya meleleh. Aku yang disebelahnya menahan ketawa bila melihat dia terkejut kambing kerana air liurnya jatuh ke permukaan meja.
"Kau nak tengok 'pedang' kecil tak?" bisik aku perlahan ke telinganya.. "mana?" tanya dia, nampaknya seakan berminat.Lalu aku meletakkan 'pedang kecil' di hujung jarinya. Dia seperti kagum dan mendekatkan 'pedang kecil' itu ke matanya.
Dia menilik berkali-kali, sesekali menggetel 'pedang kecil' itu..'Pedang kecil' itu bersaiz 8 mm panjang dan berdiameter 1mm lebih kurang.."Pedang…?" dia bertanya sambil berbisik dan matanya di bulat-bulatkan sebesar2nya seraya mendekatkan lagi 'pedang kecil' itu ke matanya..

Tiba2 dia menjerit dengan kuat!!! INI TAHI HIDUNG!!!!! Aku terkejut, dia terkejut, Fátimah yang didepannya pun turut terkejut, cikgu lagi terkejut, seluruh kelas pun turut terkejut!"Supian... kenapa kamu menjerit 'tahi hidung' tadi?" Tanya cikgu..

Cikgu suruh dia cerita..dia cakap takde apa2…Aku menahan ketawa..sampai meleleh air mata dipipiku..lawak..sungguh lawak… dan si supian ni tak cerita kerana cover malu..ha ha ha!Supian, kiranya kau terbaca email ini..aku nak mintak maaf sangat2..Aku dah mintak maaf kat engkau dulu..la ni aku nak mintak maaf lagi…Maafkan aku kawanMaafkan aku wahai makhluk tuhan(moral: bila korang gentel tahi hidung, ianya terbentuk seakan2 sebilah pedang)

Nama-nama

Pandai tanam bunga, diberikan nama -Rosman.
Pand ai membaiki kereta, namakan -Karman
Avera ge dalam golf - Parman
Pandai dlm penulisan - Suratman
Gagah perkasa - Suparman
Boleh mendengar sambil berjalan -Wakiman
Sela lu bertanya - Azman (loghat jawa bunyi Asman)
Pandai buat kuih - Paiman
Pakar jualan - Salman
Pakar pasal alam sekitar - JASman (Jab. Alam Sekitar)
Pandai melukis, tulis sajak, nyanyi lagu - Saniman
Doktor gigi - Sugiman
Supaya cepat naik pangkat - Yasman
Bakal kaki pukul dan dera orang -Deraman
Yang ada darah Bengali - Manbai
Pandai organise skim cepat kaya -Pakman (Te' Lo)
Mat rock - Rokman
Jadi polis trafik - Saman
Pakar kunci - Lokman
Baik budi pekerti - Budiman
Ada lagi... .. Buat kerja ala kadar - A. Kadarisman
Suka bagi orang susah - Sukarman
Suka mengada-ngada - Ngadiman
Dua alam - Herman
Paling tak guna - Koman
Selalu sakit - Deman
Kalau yang kuat berlawan - Ultraman
Yg suka main daun terup poker -Pokemon