Sunday, January 25, 2009

Gong Xi Fa Chai

Hari ni, baru dapat update blog.Tak kisah la, update atau tak sama saja, yang akan membacanya cuma ,,,,,aku rasa,,,,,cuma aku,,,,hehehe nak tergelak.
Hari ni dah masuk hari yang ke enam aku kerja berterusan, ganti kawan, 2 minggu kebelakangan ni terasa aku terlalu menyibukkan diri, terlalu banyak aktiviti yang dilakukan, daripada RCA, ke training , juga assessment. Itulah nak kejar KPI.....mungkin untuk yang belum bekerja belum tau lagi apa itu KPI, tapi kalau dah bekerja, saat2 dipenghujung tahun kewangan ni la kita kena perkemaskan atau perbaiki KPI. Buruk KPI habislaaa,,,,kuranglaa kenaikan gaji, yg bestnya kalau KPI pada tahap cemerlang, mak oiiii,,,,dapat "merit",,,,,,merit pula bukan main,,,,,kurang2 4 bulan gaji,,,,kan best kalau dapat KPI yang cemerlang,.
Kalau dulu waktu belajar,,,,kita ingat nak score untuk diri sendiri saja, bukan untuk U atau sekolah, tapi sekarang,,,kita kerja untuk semua, maksudnya untuk syarikat dan juga untuk diri sendiri.Maju dan mujurnya tempat kita bekerja bergantung kepada pekerjanya. Jadi kalau tempat bekerja tak maju, macamana nak dapat gaji yang menarik, oleh itu pekerja kena berusaha untuk majikan dan diri sendiri.
Bulan ni turn kawan aku yang dua orang ni cuti,,,,,aku tak taulaaa kenapa dia cuti, nak cakap calabrate tahun baru cina tak juga,,,,dia orang Melayu, lain la kawan aku yg sorang lagi tu, walaupun dia org Kadazan tapi dia masuk Cina,,,,,,hehehehe. Tapi tak apa,,,,akupun pandai juga nak bercuti,,,,,hujung bulan ni,,,,,haaaa rasa 2 minggu aku cuti,,,,,,baru kamu tau,,,,,cover aku la kamu,,,,,,hand set????,,,,,aku off,,,,,,sorry,,,,aku tak ikut meeting atau apa saja aktiviti yang lain.

Untuk Rakan dari kaun Tiong Hwa, kita ucapkan Gong Xi Fa Chai,,,,,,,,,,harap2 ini taun semua ada onk,,,,hehe.

No comments:

Post a Comment